یارانه | با فرمان رئیس جمهور یارانه دریافتی افراد به ۴۰۰ هزار تومان در ماه افزایش یافت

رئیسی در سخنان خود از افزایش مبلغ یارانه ها با عنوان یارانه کمک معیشتی جدید سخن گفت. با فرمان رئیس جمهور یارانه دریافتی افراد به ۴۰۰ هزار تومان در ماه افزایش یافت.
یارانه | با فرمان رئیس جمهور یارانه دریافتی افراد به ۴۰۰ هزار تومان در ماه افزایش یافت

سخنان رئیسی مبنی بر عدم حذف ارزترجیحی و حذف یارانه ها بود. رییس جمهور در گفت وگوی خود با مردم، حرف از اصلاح یارانه ها در طرح توزیع عادلانه یارانه ها زد. یارانه نقدی و معیشتی تجمیع می شود و با عنوان یارانه کمک معیشتی جدید و با مبالغ 300 و 400 هزار تومانی به 9 دهک جامعه تعلق می گیرد. واریز یارانه کمک معیشتی جدید از دقایق پایانی سخنان رئیسی آغاز شد. 

به گزارش یارانه 24 به نقل از ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب در برنامه زنده تلویزیونی در سخنانی با مردم با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در مقابله با کرونا گفت: در مقطعی که دولت سیزدهم بر سر کار آمد، روزانه 700 نفر قربانی کرونا و خانواده‌هایشان داغدار می‌شدند. اما امروز این رقم به هفت نفر قربانی در روز کاهش یافته است.

دیگران چه می خوانند:

وی با قدردانی از تلاش‌های کادر درمان و مشارکت مردم در مقابله با کرونا، بازگشایی دانشگاه‌ها و مدارس را از دستاوردهای این مجاهدت‌ها و همکاری ها دانست و افزود: همکاری دانش‌آموزان و خانواده‌ها، کادر آموزشی مدارس و استادان دانشگاه‌ها همکاری خوبی بود و سفرهای نوروزی و کسب و کار مردم هم فعال شد که همه از برکات خداوند است و مردم و دست‌اندرکاران امر بهداشت و درمان باید تلاش کنند تا از جانب مردم هر روز ارتقاء یابد.

امروز تولیدات واکسن ما به مرحله صادرات رسیده است

آیت‌الله رئیسی خاطر نشان کرد: کشور ما در صیانت از جان مردم و واکسیناسیون در برابر کرونا موفق بوده و علاوه بر واردات واکسن در زمینه تولید واکسن داخلی نیز اقدامات بسیار خوبی صورت گرفت و امروز تولیدات واکسن ما به مرحله صادرات رسیده است.

رئیس جمهور درباره ذخایر کالاهای اساسی کشور اظهار داشت: اوایل کار دولت ذخایر کشور نگران کننده بود اما امروز نگرانی ها رفع شده و مردم نگران ذخایر کالاهای اساسی در کشور نباشد.

دولت کسری بودجه 450 هزار میلیارد تومانی را جبران کرده است

وی افزود: همچنین در بدو تشکیل دولت در زمینه ذخایر ارزی و ریالی کشور مشکل داشتیم. زمانی که هنوز وزیران ما از مجلس رأی اعتماد نگرفته بودند، این نگرانی وجود داشت که حقوق مرداد را چگونه پرداخت کنیم. اما بحمدالله دولت توانست این حقوق را پرداخت کند و فروش نفت هم به دو برابر افزایش یابد. در حوزه تجارت خارجی هم امروز 100 میلیارد دلار تبادل تجاری با همسایگان داریم که متفاوت از شرایط گذشته است و معتقدیم امکان ارتقای این رقم نیز وجود دارد.

آیت‌الله رئیسی از کسری بودجه به عنوان یکی از معضلات دولت یاد کرد و گفت: دولت با کسب درآمدهایی که داشته، کسری بودجه 450 هزار میلیارد تومانی را جبران کرده است؛ با وجود اینکه بسیاری در آغاز گفته بودند شما می خواهید با این کسری بودجه چه خواهید کرد، اما همه این اقدامات انجام شد.

وی با بیان اینکه برخی در پیش‌بینی‌هایشان می‌گفتند تورم 40 درصدی به 60 درصد افزایش می‌یابد اما اخیراً این تورم را به سیر نزولی رساندیم، به تبیین اقدامات دولت برای اصلاح نحوه پرداخت یارانه‌ کالاهای اساسی پرداخت و گفت که بسیاری از اقتصاددانان همواره درباره وضعیت ارز ترجیحی هشدار می‌دادند و اصلاح آن را ضروری می‌دانستند.

رئیس جمهور با بیان اینکه پرداخت ارز ترجیحی برای کالاها از سال 97 شروع شد، گفت: از همان آغاز پیدا بود ارز ترجیحی یا اختصاص دو یا چند قیمت برای ارز مشکلات جدی برای کشور ایجاد می‌کند و دولت قبلی هم با گذشت مدت کوتاهی متوجه این موضوع شد و به دنبال حذف این ارز که نهایتاً این ارز به 6 تا 7 کالای اساسی اختصاص یافت که اگر اینها هم در آن زمان که نرخ ارز 12 هزار تومان بود با تدبیر سامان می‌یافت، امروز بسیار کم‌هزینه‌تر بود.

آیت‌الله رئیسی تأکید کرد: ارز ترجیحی تولید را تهدید می‌کند و افزایش واردات و همچنین کاهش بهره‌وری را به همراه دارد و موجب ایجاد فساد، رانت و تبعیض می‌شود و در مواردی حتی به بخش‌های مختلف مسئولان و اقتصاددان‌ها امتیاز صیادی داده بودند و در دستگاه قضایی که بودم با پرونده‌های زیادی در این زمینه مواجه بودیم در حالی که قرار بود گیرندگان ارز 4200 تومانی کالای اساسی وارد کشور کنند اما کالاهای دیگر وارد کردند یا ارز را به قیمت آزاد فرختند که پرونده حاج قربانعلی و ماشین سازی تبریز یکی از پرونده‌های معروف در این زمینه است.

رئیس‌ جمهور با بیان اینکه نظام یارانه‌ها و نحوه تخصیص ارز ترجیحی حتماً باید اصلاح شود و دولت در این زمینه مصمم است، اظهار داشت: 8 میلیارد دلار برای مصارف ارز ترجیحی در سال 1400 اختصاص یافته بود که در همان ماه‌های آغاز سال هزینه شد و دولت سیزدهم هیچ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی نداشت.

آیت‌الله رئیسی اضافه کرد: اصلاح ساختارهای اقتصادی در نشست سران قوا و دولت مطرح شد و در نهایت یک لایحه دو فوریتی هم به مجلس تقدیم و اعلام شد که می‌خواهیم ارز ترجیحی را حذف و مبالغی را به جبران آن به مردم بپردازیم که این باید با اجازه قانونگذار انجام شود که در مجلس رأی نیاورد و ما باید تصمیم می‌گرفتیم که چه کنیم.

وی با تأکید بر لزوم آماده‌سازی زیرساخت‌های اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها و اقناع افکار عمومی در این زمینه گفت: دولت در این کار عجله نکرده و در نشست نخبگانی همه ابعاد و تبعات آن بررسی و تبیین شد و از طرف دیگر با توجه به اهمیت و بحث‌انگیزترین بودن این موضوع باید تمام جوانب آن به دقت مورد ارزیابی قرار می‌گرفت که نشست‌های هم اندیشی با کارشناسان و صاحب‌نظران مختلفی در این خصوص برگزار شد و آنها نظرات خود را در این خصوص مطرح کردند.

رئیس جمهور با بیان اینکه برای خود شأنی جز خدمت‌گزاری برای مردم قائل نیستیم، ادامه داد: خوشبختانه طرح عادلانه‌سازی یارانه‌ها امروز مورد توجه مجلس، قوه قضاییه و دیگر دستگاه‌هاست و همه بر لزوم پیگیری اصلاح اقتصادی تأکید دارند و با اصلاح نحوه پرداخت ارز ترجیحی و حذف دو نرخی بودن ارز موافق هستند.

آیت‌الله رئیسی در عین حال توضیح داد: درباره زمان اجرای طرح اختلاف‌نظراتی وجود دارد اما ما فکر کردیم بهتر است که به نص قانون عمل شود و قانون مجلس هم در این زمینه کاملاً روشن است که در بودجه 1401 برای دولت ارز ترجیحی قرار داده نشده اما ارز باید به صورت نیمایی یا ارز آزاد باشد و جبران آن‌هم پیش‌بینی شده است و در صورت اختصاص ارز آزاد، طبیعتاً این امر بر بازار تأثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: ما وعده کردیم که مردم را در جریان همه امور قرار دهیم که دولت قرار است با توجه به شرایط منطقه‌ای و جهانی چه اقدامی انجام دهد و اقدام ما باید کاملاً فعال باشد و حالت واکنشی و انفعالی نداشته باشد.

رئیس دولت یازدهم گفت دولت برای این کار برنامه دارد و به نحوی از جایگاه تخصصی برخوردار است و اقتصاددان ها و کارشناس ها در باره این مسئله نظر دارند و دولت هم از این موضوع غافل نبود و من با صاحب نظران و بازار و فعالان صنفی نشست داشتم و همواره خود را به نظر صاحب نظران و نمایندگان مجلس که دلسوزانه در کمیسیون های مختلف بحث و آن را مصوب کردند احترام می گذارم و ادامه داد ما باید هم قانون را اجرا کنیم و هم به مردم و به ویژه نیازمندان و قشر ضعیف جامعه هرگز فشاری وارد نشود و این افراد از لحاظ معیشتی مشکلی ایجاد نکند و جان مردم و نان مردم هر دو دقیقه بسیار مهمی برای دولت است.
سیاست را به نوعی مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه دانستن حذف آن و گفت:  از این به بعد پول مستقیم به دست مردم می‌رسد و می توانند خود برای آن تصمیم بگیرند. ما مصرف سرانه مردم را لحاظ کرده‌ایم و سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد کرد برای همه دهک‌هایی که امروز اول تا دهم شناخته می شود سه دهک نخست هر نفر 400 هزار تومان اختصاص یابد های چهارم به بعد هم هر نفر 300 هزار تومان دریافت می‌کنند تاکید کرد:  همه مردم بدون استثنا از نان و دارو برخوردار هستند این که در جامعه مطرح شده درباره قیمت نان دارو و بنزین به هیچ وجه قیمت نان دارو و بنزین افزایش نمی‌یابد. رئیسی گفت: نان سنتی  به دست همه مردم خواهد رسید دارو از طریق بیمه‌ها با همین قیمت امروز داده می‌شود و این یارانه به بیمه‌ها پرداخت می‌شود و در بنزین هم افزایش قیمت نخواهیم داشت.
وی افزود: این کمک حمایتی معیشتی دو ماه یا سه ماه پرداخت می‌شود تا کالابرگ الکترونیکی آماده شود.

این خبر در حال به‌روزرسانی است...

یارانه | با فرمان رئیس جمهور یارانه دریافتی افراد به ۴۰۰ هزار تومان در ماه افزایش یافت

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟