یارانه نقدی و معیشتی که پرداخت می شد با هدف توزیع عادلانه یارانه ها در طرح اصلاح یارانه ها، توسط دولت سیزدهم تجمیع شده و با افزایش سه برابری مبلغ یارانه با عنوان یارانه کمک معیشتی جدید به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. رییس جمهور در گفت وگو با مردم پس از خبر ساعت 21 شبکه یک سیما، با اشاره به افزایش مبلغ یارانه جبرانی، مبلغ یارانه جدید را یارانه 300 هزار تومانی و یارانه 400 هزار تومانی عنوان کرد که امکان ثبت اعتراض نیز برای آن فراهم شده است.
به گزارش یارانه 24 به نقل از همشهری آنلاین، سید ابراهیم رئیسی، رئیسی جمهوری در گفت وگوی زنده تلویزیونی خود که از لحظاتی پیش آغاز شده است در پاسخ به اینکه ارزیابی شما از برنامهتان درخصوص محافظت از جان مردم و تامین نان مردم در ریاستجمهوری چیست، اظهار کرد: نسبت به مساله جان مردم که اشاره کردید، مساله پیش روی مردم بعد از آغاز به کار مساله کرونا بود. دغدغه جدی همه مردم بود و روزی 700خانوار داغدار میشدند. با مدیریتی که انجام شد و با دیپلماسی فعال دولت و با مشارکت جدی مردم امروز در شرایطی هستیم که امروز این خانوارها به 7مورد رسیده است.
رییسجمهوری ادامه داد: مساله مهم دیگر ذخایر کالاهای اساسی کشور است. این اول نگرانکننده بود. امروز نگرانی حل شده است.
امروز بدون یک روز تاخیر حقوق را پرداخت میکنیم. فروش نفت به 2برابر افزایش پیدا کرد. نسبت به افزایش تجارت خارجی، حجم تجارت ما امروز 100میلیارد دلار است که کاملا با قبل متفاوت است. این در ارتباط با کشورهای همسایه و سایر کشورهایی است که معتقدیم میتواند مبادله خارجی ما را فعال کند.
مساله کسری بودجه 450هزار میلیارد تومانی داشتیم که بدون استقراض از بانک مرکزی و خلق پول تلاش شد با کسب درآمدهایی که میشد داشته باشیم، این کسری جبران شود و سال 1400 گفته میشد تورم به 60درصد میرسد که به 36درصد رسید.
باید ارز ترجیحی اصلاح میشد
رئیس جمهوری در ادامه در پاسخ به اینکه «برای ارز 4200تومانی برنامه مشخص دولت چیست؟» گفت: ارز ترجیحی از سال 1397 به کالاهای زیادی اختصاص پیدا کرد. از همان ابتدا مشخص بود این 2قیمتی بودن، مشکلات جدی ایجاد میکند. مدت کوتاهی که گذشت دولت قبل متوجه مشکلات آن شد و تلاش کرد که آن را از کالاهای مختلفی حذف کند؛ نهایتا 6 یا 7مورد کالای اساسی باقی ماند.
ارز ترجیحی تولید را تهدید میکند و افزایش واردات و کاهش بهرهوری را به همراه دارد و موجب رانت و فساد و تبعیض میشود. مسئولان و اقتصاددانان نظر داده بودند.
رئیسی تاکید کرد: قبل از اینکه دولت بیایم، پروندههای مختلفی را شاهد بودم. پول گرفته بودند و واردات بیرویه کرده بودند و کالاهای غیرمرتبط آورده بودند. مثلا در پرونده حاج قربانعلی ماشینسازی تبریز یکی از این موارد بود.
ما از ابتدا که آمدیم 8میلیارد دلار در قانون بودجه 1400 قرار داده بودند که مصارف داشته باشد. این مبلغ وقتی ما آمدیم تمام شده بود.
رئیس جمهوری ادامه داد: این مسئله در سران قوا مطرح شد و نهایتا بهصورت یک لایحه دوفوریتی قضیه را مطرح کردیم که فوریت آن در مجلس رای نیاورد. نتیجه اینکه ما تصمیم گرفتیم ما بهنحوی این وضعیت را ادامه دهیم ولی زیرساختها آماده نبود. ما باید یک اجماع و اقناعسازی هم باید میداشتیم. برخی مطرح میکنند که چرا نسبت به این کار عجله میکنید. ببینید، اولا ما شتابزده عمل نمیکنیم.
ما مدتهاست موضوع را در دستور کار داریم. هم در دولت و هم در مجلس و نشستهای ابعاد مختلف موضوع مطرح شده است و مسئله کاملا مطرح شده که ادامه مسئله چه مفاسدی به دنبال دارد. یکی از بحثبرانگیزترین مباحث در مجلس همین موضوع بود.
ما شانی جز خدمتگزاری به مردم برای خودمان قائل نیستیم. این اصلاح اقتصادی باید صورت گرفت و نباید از تصمیم سخت فرار کرد.
ارز 23 هزار تومانی مبنا خواهد شد
رئیسی در ادامه با بیان اینکه ارز 23 هزار تومانی مبنا خواهد شد، اظهار کرد: امروز همه بهنحوی به تمام شدن بحث ارز 2نرخی واقفند. بحث زمان مطرح است. ما گفتیم باید به قانون مجلس عمل شود.
قانون1401 اینطور است که برای دولت ارز ترجیحی قرار داده نشده؛ باید ETS باشد؛ یعنی نیمایی یا آزاد باشد.
حالا اگر ارز نیمایی بود و واردات کرد، اکنون باید با ارز 23هزار تومانی کالای اساسی وارد کند.
رئیسی: یارانه 400هزار تومانی داده میشود
رئیس جمهوری در پاسخ به اینکه «یارانهای که پرداخت میشود چه سازوکاری دارد؟» اظهار کرد:
آنی که تا الآن پرداخت میشد به تولیدکننده داده میشد و رانت و فساد و تبعیض ایجاد میکرد. الآن به آخر زنجیره داده میشود و مردم خودشان میدانند چهطور مصرف کنند.
باید مردمیسازی و توزیع عادلانه صورت گیرد؛ حذفی در کار نیست. یارانه به آخر زنجیره مصرفکننده تعلق میگیرد.
سازمان برنامه و بودجه کارشناسی کرده که کالاهای اساسی چه میزان مصرف دارد. پیشنهاد شده است که ما برای همه دهکهای امروز جامعه و در 3دهک اول 400هزار تومان برای هر نفر اختصاص پیدا کند، برای دهکهای چهارم به بعد 300هزار تومان خواهد بود.
همه مردم از نان و دارو برخوردار خواهند بود و قیمت نان و بنزین گران نمیشود. دارو به شکل بیمه داده میشود.
نان تا 2ماه گران نمیشود
رئیس جمهوری در ادامه گفت: نان تا 2ماه گران نمیشود. یارانه نان سنتی پرداخت میشود و افزایش قیمت نخواهد داشت. قیمت بنزین افزایش نخواهد داشت.
وی ادامه داد: تا 2ماه چنین خواهد بود و هر وقت کالابرگ الکترونیک آماده شد. این حمایت بعدا تبدیل به کالابرگ الکترونیک خواهد شد.
مردم میتوانند شکایت کنند
رئیسی در ادامه افزود: دهک اول تا سوم و سوم تا دهم ممکن است اعتراض داشته باشند.
سامانههایی برای هر نوع اعتراض وجود دارد. هر گونه اعتراض و شکایتی در دهکها و حذف نامشان در سامانهها رسیدگی خواهد شد. در وزارت رفاه بهصورت شبانهروزی به شکایات رسیدگی خواهد شد.
رئیسی ادامه داد: یارانه معیشتی بعدا تبدیل به کالابرگ میشود. یارانه کمک معیشتی برای 2ماه خواهد بود و بعدا تبدیل به کالابرگ خواهد شد.
اگر مشکلی درخصوص کالابرگ پیش بیاید حتما با مردم صحبت میکنیم تا زندگی خودشان را تنظیم کنند.
قیمت کالاها اینطور نیست که با هر قیمتی واگذار شود. سازمان حمایت از مصرفکننده موظف است قیمت را اعلام کند.
روزی مطالبهگر بودم و امروز پاسخگو
رئیسجمهوری ادامه داد: برخی به ما نصیحت کردند که چرا در سال اول چنین میکنید؟ دلسوزان بگویند که ما باید مشکل را حل کنیم یا بگذاریم مردم بسوزند و بسازند.
ما اصلا اجازه نمیدهیم مشکلاتی که مردم با آن مواجهند، برای اینکه اسم و رسم خودمان بماند و کسی به ما حرف نزند و نگوید بالای چشمتان ابروست، همین وضع بماند.
مردم مشکل دارند و جلوی چشم آنها دارد یارانهها هدر میرود و فساد اتفاق میافتد. چهکسی قرار است این مسئله را حل کند؟ دولت باید مسئولیت بپذیرد.
من رئیس قوه قضاییه بودم. آن زمان مطالبهگر بودم و امروز پاسخگو هستم.
0 دیدگاه