یارانه-فرماندار-ملایر-همه-در-اجرای-طرح-مردمی-سازی-یارانه-ها-مسئولیت-داریم-Irna" target="_blank" title="یارانه | فرماندار ملایر: همه در اجرای طرح مردمیسازی یارانهها مسئولیت داریم-Irna">یارانه نقدی که از آذر سال 89 در قالب طرح هدفمندسازی یارانهها به خانوارهای ایرانی پرداخت می شود مبلغ آن 40 هزار و 500 تومان بود. یارانه نقدی توسط احمدی نژاد رییس جمهور وقت ایران به مردم پرداخت شد و پس از گذشت حدود 11 سال همچنان، مبلغ یارانه نقدی تغییری نکرده است. این به آن معنی است که یارانه نقدی هم نمیتوانست گرهی از مشکلات معیشتی مردم کم کند. دولت سیزدهم در صدد است که ارز 4200 تومانی را حذف کند و مبلغ یارانه نقدی را افزایش بدهد. شب گذشته رئیسی با افزایش ده برابری یارانه نقدی این رکورد را شکست.
خبر جدید از تغییر وضعیت یارانه در کالاها
احمد وحیدی سه شنبه شب در گفتوگوی تلویزیونی اظهار کرد: مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن نباتی چهار قلم کالایی هستند که در طرح اصلاح یارانهها قیمت آن تغییر خواهد کرد.
وزیر کشور افزود: مجوز افزایش قیمت با اصلاح یارانهها فقط برای این چهار قلم کالا صادر شده و به غیر از این کالاها، هیچ مجوزی برای افزایش قیمت کالاهای دیگر وجود ندارد.
وحیدی ادامه داد: در سایر حوزهها مثلا در حمل و نقل متناسب با افزایش هزینه، یارانه تعلق می گیرد و کسی نمیتواند به بهانه گران شدن این چهار قلم کالا، قیمت را افزایش دهد.
سیدجواد ساداتینژاد در شبکه خبر اظهار کرد: با توجه به الزام قانونی در بودجه 1401 دولت باید روند تخصیص ارز ترجیحی را اصلاح کند، متخصصان و نخبگان اقتصادی اذعان کردند ارز ترجیحی باید در حوزه اقتصاد ایران عادلانه توزیع شود، اصلاح در این زمینه به نفع مردم و عدالت در جامعه است.
افزایش قیمت پس از اصلاح یارانه
ساداتینژاد ادامه داد: مردمیسازی یارانهها و توزیع عادلانه آن حائز اهمیت است و در این طرح مردم این اطمینان را داشته باشند، دولت قبل از حذف یارانه کالاهای اساسی، قدرت خرید مردم را ترمیم خواهد کرد و جبرانی لازم را به حساب خانوارها واریز خواهد کرد.
وی افزود: قبل از اجرای طرح اصلاح یارانه، دو ماه زودتر واریز جبرانی و افزایش قدرت خرید مردم بر اساس دهکها انجام میشود و به حسابها واریز خواهد شد و بعد از آن تغییر نرخ انجام خواهد شد؛ بنابراین مردم ما نگرانی از این بابت نداشته باشند.
وزیر جهاد کشاورزی در تبیین مشکلات ارز ترجیحی گفت: این ارز هم به حوزه کشاورزی خسارت زده، و هم به حوزه دام و طیور، ارز ترجیحی در طول زمان اجرا، نشان داده به اهداف خود نرسیده ، عادلانه توزیع نشده و اقشار مختلف مردم نتوانستند عادلانه از این ارز بهرهمند شوند.
ساداتینژاد با بیان اینکه ارز ترجیحی موجب بیماری مزمن در اقتصاد ایران شده است، گفت: ارز ترجیحی بهرهوری را در صنعت غذا و دام و طیور کشور به ورطه نابودی برده است. صنعت دام و طیور به دلیل وجود ارز ترجیحی رنج میبرد و این درخواست صنعتگران و تولیدکنندگان صنعت غذای کشور بوده که این ارز حذف شود.
وی ادامه داد: ارز ترجیحی موجب رانت و فساد بوده و فساد گستردهای در تأمین نهادههایی تأمینی از خارج از کشور ایجاد کرد و باعث شد به دلیل فاصله قیمت ایجاد شده، سرعت قاچاق افزایش یابد و یارانهای که باید به مردم تعلق بگیرد، بعضاً سر سفره مردم کشورهای دیگر برود.
وزیرجهاد کشاورزی با اشاره به افزایش قیمت محصولات جهانی گفت: کمبود تولید محصولات کشاورزی در خشکسالیها و چالش حمل و نقل غلات و محصولات کشاورزی به دلیل بحران اوکراین از علل این افزایش قیمت است.
منبع: ایرنا
0 دیدگاه