به گزارش یارانه 24، بسیاری از افراد جامعه در تماسهای مکرر با رسانهها و همچنین ثبت پویشهای متعدد خواستار افزایش یارانه نقدی به تناسب تورم سالانه شدهاند، در اینباره سیاست دولت حمایت از سبد معیشتی خانوارهای کم درآمد از طریق کالابرگ الکترونیکی است. این در حالی است که این افراد معتقدند برای کسانی که نمیخواهند در طرح کالابرگ الکترونیکی شرکت داشته باشند و نیازهای خود را در تامین از سوپرمارکتهای نزدیک زندگی عنوان میکنند، دولت باید همانند کالابرگ الکترونیکی مبلغ یارانه را افزایش بدهد.
یارانه نقدی پس از حذف ارز ترجیحی توسط دولت سیزدهم با هدف برخورداری تمامی افراد جامعه به صورت یکسان از میزان یارانه اختصاصی به کالاهای معیشتی، افزایش یافت. اما با افزایش یارانه نقدی که اعلام شده بود در 4 قلم تغییر قیمتی به وجود خواهد آمد، اثرات شدید افزایش قیمت و گرانی بر روی دیگر اقلام که حتی معیشتی و ضروری نبود هم دیده شد.
در حال حاضر دولت با تغییر قیمتها و مصوبات زیرمجموعههای نرخگذاری خود مبنای افزایش قیمت را از ابتدای سال جاری برای حوزههای لبنیات و کالاهای ضروری همچون قند و شکر و.... رقم زد، اما مبلغ یارانه نقدی همان مبلغ سابق است. به همین منظور اعتماد عمومی در جذب استفاده از کالابرگ الکترونیکی سلب شده و بسیاری باور دارند که دولت با طرح کالابرگ قصد حذف یارانه نقدی و سپس افزایش قیمتها به صورت آزاد را خواهد داشت.
این افراد یکی دیگر از مشکلات کالابرگ الکترونیکی را دوری از فروشگاههای زنجیرهای تامین کالاهای اعلامی دولت عنوان میکنند و اینکه ممکن است در آینده حتی این کالاها در فروشگاههای زنجیرهای هم به مرور با مشکل عدم تامین مواجه شود. پس نیازی که این افراد در آن میبینند سبب شده تا به جای استفاده از طرح افزایش یارانه در مرحله جدید کالابرگ الکترونیکی خواستار افزایش یارانه نقدی بشوند که امکان تامین از سوپرمارکت محلهای زندگی هم در آن وجود دارد.
مخاطبان رسانهها میگویند: «باید همواره و هر سال با توجه به تورم و گرانی در کشور، یارانه نقدی افزایش یابد و مانند دوره یارانه 45500 نباشد که سالیان سال ثابت ماند و اجناس و کالاها چندین درصد رشد کردند، ولی یارانه ثابت ماند و ارزشش هر سال کمتر می شد، باید توسط مجلس و دولت تدبیری اندیشیده شود که یارانه نقدی هر سال با توجه به تورم افزایش یابد.»
براساس این گزارش، تاکنون هیچ تصمیمی از سوی دولتمردان برای افزایش یارانه نقدی اعلام نشده است
در این زمینه علیرضا عسگریان، معاون رفاهی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی، همزمان با اجرای مرحله جدید کالابرگ الکترونیکی میگوید: «سیاست دولت حمایت از سبد غذایی خانوارهای سه دهک کم درآمد به تعداد 29 میلیون نفر است که قیمت 11 قلم کالای این سبد معیشتی (شامل شیر، ماست، پنیر، روغن، شکر، قند، حبوبات، ماکارونی، مرغ،تخم مرغ و گوشت) به نرخ شهریور 1401 تامین شود و تورم حادث شده بر این سبد با با یارانه مازاد 80 هزار تومانی برای هر نفر جبران کند.»
وی شرط برخورداری خانوراهای سه دهک کم درآمد از یارانه 80 هزار تومانی مازاد را خرید حداقل به میزان 50 درصد از این سبد با منابع کالابرگ عنوان میکند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از آغاز بررسی افزوده شدن 2 دهک دیگر برای دو ماه آینده به طرح کالابرگ خبر میدهد که همچون افراد مشمول کالابرگ الکترونیکی با اعتبار اضافی 80 هزار تومانی تعداد استفادهکنندگان از ظرفیت خرید کالابرگ الکترونیکی به 5 دهک افزایش پیدا کند.
بنابر اعلام عسگریان، مبنای قیمت کالاهای مورد نظر در سبد کالابرگ الکترونیکی بر مبنای شهریور 1401 است و دولت مصمم است تورم حاصل شده بر این 11 قلم کالا را برای سه دهک کم درآمد پوشش دهد. در حال حاضر هزینه خرید این 11 قلم برای هر نفر 807 هزار و 290 تومان است که مابهالتفاوت آن 175 هزار تومان با قیمت شهریور 1401 محاسبه میشود زیرا قیمت این 11 قلم در آن زمان 607 هزار و 800 تومان بوده و تفاوت این دو رقم به صورت یارانه مازاد از طریق کالابرگ الکترونیک پرداخت میشود.
به گفته وی سیاست دولت جبران تورم حاصل شده بر سبد معیشت خانوار است تا برای هر فرد روزانه 2537 کالری انرژی تامین شود و دولت اصرار دارد این میزان کالری برای خانوارها تأمین شود و در کارگروهی که این اقلام تشکیل شده است وزارتخانههای جهاد، صمت،کشور، بهداشت و تعاون حضور دارند.
0 دیدگاه