یارانه نان و یارانه دارو از حمایت های دولت در بخش معیشتی و سلامت مردم است و طبیعی است که خبر حذف یارانه نان و دارو موجبات رنجش و نگرانی مردم را در پی داشته باشد. یارانه از نیمه دوم سال 1389 با تصویب مجلس شورای اسلامی و مبلغ 45 هزار و 500 آغاز شده است. پرداخت یارانه نقدی کمکی اندک برای اقشار کمدرآمد در پرداخت قبوض و خرید نان بود، اما چندسالی است که این مبلغ تغییری نکرده و همچنان یارانه نقدی با همان مبلغ سابق پرداخت می شود. حذف یارانه نان و دارو ممکن است تبعات افزایش قیمت و فشار بر اقشار مستضعف و کم درآمد جامعه داشته باشد.
احمد وحیدی روز دوشنبه در حاشیه نشست هماندیشی استانداران سراسر کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اصلاحی در سیاستهای یارانهای در حال انجام است که در راستای مردمیسازی و عادلانه کردن پرداختهای یارانهای است.
وی افزود: این سیاست به این شکل است که اگر تاکنون یارانه در ابتدای زنجیره به وارد کننده یا تولید کننده پرداخت میشد، حالا قرار است به آخر زنجیره یعنی دست مصرف کننده و خود مردم برسد.
وزیر کشور با بسیار مهم و مترقیانه خواندن سیاست رایانهای اظهار داشت: این امر در دستور کار دولت و مجلس قرار دارد.
وحیدی خاطرنشان کرد: طبیعی است که همکاران ما در استانها باید بهطور کامل در جریان جزئیات سیاست دولت در عادلانهسازی نظام پرداخت یارانهها و نحوه اجرای آن قرار بگیرند و تاکنون چند نشست نیز در این خصوص با حضور استانداران برگزار شده تا هم از جزئیات کار مُطلّع شوند، و هم اگر ابهامی بود از مسئولان مربوطه بپرسند.
وزیر کشور با بیان اینکه در نشست امروز مسئولان بانک مرکزی و وزارت صمت درباره نحوه اجرای اصلاح نحوه پرداخت ارز ترجیحی توضیح دادند تا با تدبیر لازم و آمادگی کامل وارد مرحله اجرای کار شویم، تأکید کرد: همانطور که قبلاً اعلام شده، درباره نحوه تخصیص یارانه نان و دارو به شکل مستقلی عمل خواهد شد که جزئیات آن توسط سخنگویان اقتصادی دولت در زمان خودش تبیین خواهد شد.
منبع: ایرنا
0 دیدگاه